Update, ora 12:40

IPJ Argeș informează: ”Acțiune de amploare a polițiștilor argeșeni în comuna Bascov. În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18:00-01:00, în comuna Bascov polițiștii și jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune cu efective mărite, tip razie, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

(…) La această razie au participat peste 80 de polițiști ale structurilor de ordine și siguranță publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, sisteme de securitate și luptători ai Sericiului Acțiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijunul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, care prin cei 15 jandarmi prezenți în teren a asigurat menținerea ordinii și liniștii publice.

Pe durata acțiunii au fost legitimate 316 persoane, verificate 254 de autoturisme, aplicate 84 de sancțiuni contravenționale în temeiul O.U.G. 195/2002R și Legii 61/1991R și au fost reținute două permise de conducere, 5 certificate și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Totodată, au fost efectuate 10 filtre rutiere, fiind realizate 174 de testări cu aparatele din dotare pentru detectarea consumului de alcool sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

De asemenea, 10 societăți comerciale au fost verificate, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, conform O.G. nr. 28/1999, în valoare de 47.000 de lei.

Polițiștii au depistat un tânăr de 18 ani din Micești care conducerea un autoturism fără a poseda permis, fiind întocmit un dosar penal privind infracțiunea de conducere fără permis.

Pe durata acțiunii nu au fost constatate comiterea de fapte cu violență”.

Știrea inițială, ora 09:20

Aseară, începând de la ora 18:00, Poliția a desfășurat în Bascov o acțiune cu efective mărite, de tip razie. Au participat polițiști de la structurile de investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică și rutieră și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale (”mascații”). Au luat parte și jandarmi.

Până la ora 22:00, fuseseră legitimate aproape 210 persoane, oprite în trafic și verificate circa 160 de autoturisme și controlate 10 firme. Tot pe parcursul primelor patru ore ale raziei, au fost date zeci de amenzi, iar patru permise de conducere și trei certificate de înmatriculare, reținute.

”Principalele obiective ale acțiunii au fost prevenirea și combaterea faptelor cu violență pe stradă, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, combaterea traficului și al consumului de droguri și al traficului de persoane, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale cu privire la circulația pe drumurile publice.

Acțiunea a făcut parte dintr-o serie de măsuri continue luate de Poliția Română pentru a asigura un climat de siguranță și a descuraja orice activitate infracțională”, potrivit IPJ Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *