Cu puțin timp în urmă, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de vreme rea. Județul Argeș este vizat de un cod portocaliu de ploi torențiale și abundente. La munte va ninge. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Zone afectate: toată țara.

Aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat în toată țara. La munte, la altitudini în general de peste 1.700 de metri și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 12:00. Fenomene vizate: ploi torențiale și abundente. Zone afectate: nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv județul Argeș), Carpații Meridionali și Orientali.

În intervalul de timp menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente.

În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.

Argeșul se numără printre județele în care pot apărea fenomene meteo periculoase în zilele următoare, a avertizat aseară prefectul Dragoș Predescu – aici subiectul pe larg.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *