USR solicită Guvernului să oprească amnistiile fiscale dedicate clientelei politice și să recompenseze contribuabilii care își plătesc taxele corect.

„Este inacceptabil ca Guvernul să ierte datoriile firmelor protejate politic, în timp ce cetățenii și firmele corecte plătesc prețul iertării datoriilor”, declară Adina Săniuță (foto), senatoare USR și membră a Comisiei pentru Buget-Finanțe. „Bonificațiile trebuie să le fie acordate celor care își plătesc taxele la timp, nu să fie uitate datorii uriașe, cum s-a întâmplat în cazul firmelor lui Robert Negoiță”, atrage atenția senatoarea USR.

Ordonanța promovată de Guvernul Ciolacu favorizează doar firmele mari, ignorând contribuabilii mici și mijlocii, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA) și profesiile liberale, afirmă Adina Săniuță: „Guvernul Ciolacu acționează exact invers decât un haiduc: ia de la cei cinstiți, ca să le dea celor care nu plătesc taxe”.

Reprezentanta USR a depus un amendament pentru extinderea amnistiei fiscale și la PFA și profesii liberale, dar acesta a fost respins de majoritatea PSD-PNL: „Este clar că amnistia fiscală este doar un cadou pentru evazioniștii-prieteni de partid, o palmă pentru cei care își plătesc taxele la timp”.

USR a depus alte trei proiecte de legi pentru a corecta inechitățile din sistemul fiscal. Acestea includ sancțiuni pentru funcționarii ANAF care nu respectă termenele și obligațiile față de contribuabili și obligația statului de a plăti dobânzi pentru întârzierile la rambursarea sumelor datorate cetățenilor, precum și sancțiuni pentru funcționarii care nu radiază la timp mențiunile din cazierul fiscal.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *