Update, ora 18:20

Este vorba despre o familie de turiști din Serbia care se deplasa cu o mașină pe Transfăgărășan. La vederea ursului (un urs dintre cei care obișnuiesc să stea pe marginea șoselei), copilul, care era pe bancheta din spate, ar fi scos mâna stângă pe geamul mașinii, moment în care animalul l-a rănit. Din fericire, rana nu este gravă.

Jandarmeria Argeș informează: ”Astăzi, în jurul orei 14:00, o femeie a semnalat printr-un apel la numărul de urgență 112 faptul că un minor, în vârstă de aproximativ 14 ani, de naționalitate sârbă, a fost atacat de un urs în zona Transfăgărășan, la 12 km de Lacul Vidraru, în direcția Bâlea Lac.

Imediat după primirea apelului, o patrulă montană de jandarmi s-a deplasat de urgență la fața locului și s-a întâlnit cu familia minorului la circa cinci minute de la apel. Jandarmii au condus familia și minorul până la echipajul de ambulanță, care a preluat victima pentru a-i oferi îngrijiri medicale. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

S-a constituit o comisie în conformitate cu prevederile OUG 81/2021 pentru a investiga incidentul, însă animalul nu a mai fost găsit la fața locului. Echipajul de jandarmerie a rămas în zonă pentru a preveni reapariția animalului și a evita alte eventuale incidente”.

Știrea inițială, ora 15:25

Cu puțin timp în urmă, un copil de 14 ani a fost rănit la mâna stângă de un urs. S-a întâmplat pe Transfăgărășan, în comuna argeșeană Arefu. Încă nu se cunosc împrejurările în care s-a produs incidentul.

”Sesizare de persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 14 ani atacată de urs în comuna Arefu, pe Transfăgărășan.

În zonă a fost emis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației, iar la fața locului se deplasează pompierii și un echipaj de jandarmi montani.

Se intervine cu un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și pentru monitorizarea zonei.

Minorul a fost adus cu un autoturism până la un punct, de unde a fost preluat de paramedicii SMURD. Victima este conștientă și prezintă o plagă la mâna stângă. Acesta este preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș trimis în sprijin”, informează ISU Argeș. Vom reveni cu amănunte. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *