Update, ora 09:55

Furtună violentă, seară de coșmar în Pitești și Argeș – Aici bilanțul oficial, final.

Update, ora 22:30

Chiar acum, echipajele de pompieri intervin după cum urmează:

-în comuna Băbana – degajare copaci căzuți pe carosabil;
-în comuna Moșoaia (Smeura) – degajare copac;
-în Pitești, pe Calea Drăgășani – degajare copac;
-în Mioveni – pentru evacuarea apei dintr-un beci și o curte;
-în Pitești, cartierul Popa Șapcă – degajare copac căzut pe firele de electricitate;
-în Pitești, cartierul Găvana – degajare copac;
-în Pitești, cartierul Popa Șapcă – degajare copac;
-în Pitești, pe strada Victor Slăvescu din cartierul Trivale – evacuarea apei dintr-un beci.

Update, ora 22:00

Furtuna a trecut. La această oră, cel puțin în Pitești, nu mai plouă deloc, iar cerul este parțial senin. A doua ”repriză” a furtunii din această seară (”repriză” anunțată de autorități prin RO-Alert) a fost cu mult, mult mai blândă decât prima, cea care a provocat mari probleme în Pitești.

Precizăm încă o dată: înainte și în timpul vijeliei care a inundat străzi și a doborât copaci, Administrația Națională de Meteorologie NU a emis nicio avertizare de tip nowcasting pentru Pitești și celelalte localități afectate, iar piteștenii NU au primit nicio alertă pe telefoane. Mesajul RO-Alert a fost emis ulterior, abia pentru intervalul orar 21:05-22:30, după ce partea cu adevărat puternică a furtunii deja trecuse.

Update, ora 21:45

În sprijinul pompierilor de la Detașamentele Pitești și Bradu au fost trimise echipaje de intervenție de la Detașamentele Mioveni și Câmpulung, de la Secția Costești și Punctele de Lucru Aninoasa, Rociu și Izvoru.

Update, ora 21:40

Copac smuls din rădăcini de furtună și în cartierul Trivale. Un alt arbore doborât de vijelie, pe bulevardul Eroilor din Pitești.

Sunt probleme și în comuna Bascov. La această oră, pompierii intervin pe strada Păișești pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată.

Update, ora 21:25

Copac căzut peste o mașină parcată, în cartierul Craiovei din Pitești.

Update, ora 21:20

Copaci căzuți în mai multe zone ale Piteștiului (cartierul Războieni, strada Mihail Mihăileanu, Aleea Papucești, strada Pinului, Calea Craiovei), dar și în comuna Moșoaia.

Inundații, printre altele, pe strada Armand Călinescu din Pitești și strada Livezilor din comuna Bradu.

Știrea inițială, ora 21:10

Ploi torențiale însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, în această seară în Pitești. Cantitățile de apă căzute au totalizat 25-30 de litri pe mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Mai multe străzi au fost inundate, capace de la canalizare au sărit sub presiunea apei acumulate și au căzut copaci și brazi înalți.

În urmă cu puțin timp, piteștenii au primit pe telefoane mesaj RO-Alert (atenție, mesaj pe care nu l-au primit și înainte de prima ”repriză” a furtunii). ANM anunță cod portocaliu de tip nowcasting între orele 21:05 și 22:30.

Conform sursei citate, se vor semnala noi averse care vor cumula 20…25 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Este vizat nu doar Piteștiul. Avertizarea de vreme severă imediată este și pentru Câmpulung, Mioveni, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Mihăești, Corbeni, Coșești, Bogați, Lerești, Stâlpeni, Schitu Golești, Corbi, Bradu, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Poienarii de Muscel, Moșoaia, Priboieni, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Micești, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Vlădești, Bughea de Jos, Dragoslavele, Vulturești, Bughea de Sus, Valea Iașului, Davidești, Brăduleț, Beleți-Negrești, Mioarele, Hârtiești, Dobrești, Nucșoara și Albeștii de Muscel.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *