Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din comuna argeșeană Țițești cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism.

”Din probatoriul administrat a rezultat că, în martie 2022, prin inducere în eroare (folosind metoda „loverboy”) bărbatul ar fi recrutat o persoană vătămată majoră, pe care, în perioada 2022 – 9 septembrie 2024, ar fi transportat-o și adăpostit-o  în diverse locații din Germania și Elveția și ar fi obligat-o să practice prostituția. Sumele de bani obținute de victimă din activitatea infracțională ar fi fost însușite integral de către bărbatul cercetat în cauză.

Cercetările efectuate au mai relevat că, în luna februarie 2024, tot în scopul exploatării sexuale, individul ar fi recrutat o altă persoană vătămată, de 18 ani, și folosind același mod de operare (simularea unor sentimente de iubire) ar fi determinat-o să practice prostituția pe teritoriul Germaniei, însușindu-și integral sumele de bani obținute de victimă”, potrivit anchetatorilor.

În urma percheziției domiciliare efectuate la data de 10 septembrie 2024, au fost descoperite și ridicate sume de bani, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă, conform sursei citate.

Bărbatul a fost inițial reținut pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Argeș a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile: ”(…) Admite propunerea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Tudoroiu Francisc Adrian, în prezent reţinut la IPJ Argeş, cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de persoane (…) și o infracțiune de proxenetism (…), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.09.2024 şi până la data de 10.10.2024 inclusiv. (…) Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare (…)”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, iar la acțiune au participat și jandarmii argeșeni.

Victimele au beneficiat de măsuri de sprijin și protecție asigurate de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *