Astăzi, 11 septembrie 2024, au fost semnate contractele de modernizare a trei străzi de pământ din Pitești și, respectiv, de lărgire a străzii Tineretului din cartierul Craiovei.

Cele trei străzi de pământ care vor fi modernizate sunt următoarele:

-strada Toma Ghenea, tronsonul care face legătura cu strada Argeșului, cu o lungime de 195 de metri (valoare contract: 794.223,85 de lei);

-drum lateral strada Zamfirești, cu o lungime de 267 de metri (valoare contract: 809.200 de lei);

-strada B.P. Hașdeu, din zona Prelungirea Craiovei, cu o lungime de 423 de metri (valoare contract: 1.802.819,06 lei).

În ceea ce privește strada Tineretului din cartierul Craiovei, aceasta va fi lărgită în zona Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, pe o lungime de 220 de metri (valoare contract: 818.125 de lei).

Va fi amenajată o bandă de staționare în fața Școlii ”Mihai Eminescu”, marcată și semnalizată corespunzător, pentru a decongestiona traficul și a permite mașinilor să staționeze.

”În cea mai mare parte, lucrările de lărgire și de reabilitare a străzii se vor executa sub circulație, pe jumătate de cale, pe tronsoane bine stabilite, în concordanță cu tehnologia de execuție. Fluidizarea traficului se va realiza prin dirijarea și orientarea șoferilor cu ajutorul unor semafoare temporizate sau cu piloți de circulație, poziționați la capetele sectoarelor de lucru.

Cele patru contracte au ca termen de finalizare 6 luni de la data semnării, dintre care două pentru proiectare și 4 pentru execuție lucrări”, potrivit Primăriei. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *