Elena Lasconi îl critică vehement pe premierul Marcel Ciolacu în chestiunea recalculării pensiilor. Președinta USR cere, de asemenea, demiterea de îndată a ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu.

”Domnule Ciolacu, respectați pensionarii României!

Dragi pensionari, nu meritați să fiți tratați așa! Nu meritați să vă treziți cu pensia tăiată, să bateți din nou drumul la casele de pensii, să stați la cozi interminabile pentru a corecta ceea ce Guvernul ar fi trebuit să facă bine de la început.

Am ascultat și am citit mărturiile mai multor pensionari, oameni care nu au putut să doarmă noaptea după ce s-au trezit cu pensiile tăiate. Este inadmisibil!

Marcel Ciolacu a ținut doi ani, ATENȚIE, doi ani a ținut Legea Pensiilor în lucru, a venit cu ea în Parlament anul trecut. Colegii mei, parlamentarii USR, au atras atenția din dezbaterile în comisii că sunt probleme, că vor fi mulți oameni nedreptățiți și au propus soluții pentru a corecta nedreptățile marca PSD. Ce a răspuns PSD? „Știm că-s probleme, nu ne interesează”.

Ciolacu a vrut doar să folosească electoral noua Lege a pensiilor, nu să le facă dreptate celor care au muncit, onest, o viață.

Suntem într-o situație absurdă în care mii de pensionari sunt obligați să plătească o sumă uriașă, de peste 2.800 de lei, pentru o simplă adeverință de venituri, necesară pentru recalcularea pensiei. Guvernul a greșit, dar pensionarii sunt puși să plătească.

Vedem de la Marcel Ciolacu și ministrul Muncii doar dispreț pentru cei care au muncit o viață întreagă.

USR cere demiterea imediată a ministrului Muncii și refacerea programului de recalculare a pensiilor, astfel încât pensionarii să nu mai fie puși pe drumuri. Cerem să fie votată, înainte de toate, legea noastră care repară nedreptatea adusă vârstnicilor care au lucrat în condiții grele și care pierd cel mai mult.

Această bătaie de joc trebuie să înceteze imediat!”, afirmă Elena Lasconi, președinta USR.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *