În ultimele 24 de ore, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, în urma cărora a fost afectată o suprafață totală de teren de circa 16.200 de mp. Au ars vegetație uscată, mărăciniș, litieră de pădure și deșeuri menajere.

Arderile necontrolate s-au produs în comunele Budeasa (aproximativ 1.800 de mp de vegetație uscată și în jur de 200 de mp de litieră de pădure), Bradu (200 de mp de vegetație uscată și 20 de metri liniari de gard din lemn) și Morărești (4.000 de mp de litieră de pădure și mărăciniș), municipiul Curtea de Argeș (3.000 de mp de vegetație uscată, flăcările prezentând pericol de propagare la casele din apropiere) și orașul Costești (aproximativ 7.000 de mp de vegetație uscată, mărăciniș și litieră de pădure și trei tone de deșeuri menajere).

O situație particulară s-a înregistrat în comuna Morărești. ”Din cauza unui copac căzut pe firele de medie tensiune, au fost provocate scântei electrice, urmate de un incendiu de vegetație uscată, care s-a extins și la pădure. Copacul a fost degajat, iar incendiul a fost localizat și stins de către salvatori. La fața locului a fost prezent și un echipaj al distribuitorului de energie electrică”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

„Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 la 15.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 50.000 la 100.000 de lei pentru persoane juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, stufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, potrivit sursei citate.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *