Update, ora 18:50

Muncitorul care a decedat avea 37 de ani și era din comuna argeșeană Aninoasa. Poliția a sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă și va deschide dosar penal.

„La data de 31 mai 2024, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați cu privire la faptul că un muncitor care participa la lucrări de canalizare pe raza localității Valea Mare Pravăț a fost prins sub un mal de pământ. La fața locului s-au deplasat polițiștii, echipaje medicale și de pompieri.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenție, pentru bărbatul respectiv nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

Din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul, de 37 de ani, din comuna Aninoasa, lucra la societatea care efectua lucrări pentru introducerea unei conducte de canalizare în Valea Mare Pravăț.

Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul, au fost sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și, respectiv, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, potrivit articolelor 192, 349 și 350 din Codul Penal”, transmite Poliția Argeș.

Știrea inițială, ora 18:00

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost prins astăzi sub un mal de pământ în timp ce efecta lucrări de canalizare în comuna Valea Mare Pravăț din județul Argeș.

Pompierii, veniți din Câmpulung și Pitești, l-au scos la suprafață. Din păcate, era decedat.

„Bărbatul a fost găsit aproape în întregime acoperit de pământ, iar în urma evaluării s-a constatat că nu prezintă funcții vitale. Din păcate, pacientul a fost declarat decedat”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Vom reveni cu amănunte.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *