Sunt multe simptome care pot indica faptul că cel mic are o problemă de sănătate. Nu toate indică o problemă gravă, tocmai de aceea este și recomandat să monitorizezi cu atenție în primele ore aceste simptome, pentru a vedea dacă se acutizează sau se remit. Iată când este recomandat să vii la medicul pediatru și care sunt simptomele îngrijorătoare care pun în pericol sănătatea copilului tău.

Febra la copii

Febra este un răspuns al corpului la o infecție, o inflamație sau o leziune care apare la nivelul organismului. De cele mai multe ori, febra poate indica o infecție a tractului respirator, precum o răceală sau gripă, otită, pneumonie sau infecții ale tractului urinar.

Acest simptom nu apare însă singur. De regulă, este însoțit și de alte manifestări, în funcție de cauza declanșatoare. Mai pot apărea și alte simptome, precum:

-iritabilitate;

-plâns încontinuu, la bebeluși sau sugari;

-stare generală de rău;

-dificultate la respirație;

-letargie;

-dureri de cap sau gât înțepenit.

Monitorizează cu atenție acest simptom, pentru a ști când să acționezi. Dacă febra crește, este nevoie de un consult de specialitate urgent, pentru a identifica problema de sănătate. Este considerată febră mare tot ce depășește 38.5 – 39.4° și este recomandat să nu aștepți prea mult atunci când aceasta se instalează.

Iată o parte dintre situațiile în care este nevoie să te prezinți cât mai repede cu cel mic la un consult de specialitate:

-are febră care durează mai multe zile;

-are febră de 40 de grade care nu cedează la administrarea antitermicelor recomandate de medicul pediatru;

-are 3-6 luni și febră de peste 38 de grade Celsius;

-este greu de trezit și letargic: nu se joacă și refuză alimentația și hidratarea;

-prezintă semne acute de deshidratare, cum ar fi gura uscată;

-are dureri severe de cap și de ureche, precum și roșeață pe corp.

Îți recomandăm să apelezi la ajutor de specialitate atunci când observi o modificare substanțială în aceea ce privește starea de sănătate a copilului, mai ales dacă acesta este sugar.

Vărsăturile la copii

Atunci când cel mic are stări de greață și de vomă, poate fi vorba de o toxiinfecție alimentară. Mare atenție și la celelalte simptome, pentru că de multe ori vărsăturile apar după un episod de supraalimentare și efort fizic intens depus după masă.

Consultul pediatric este recomandat și în cazul acestui simptom, mai ales dacă persistă și apare deshidratarea.

Durerile abdominale la copii

Dacă durerile abdominale sunt în partea dreaptă a abdomenului, care devine și inflamată, poate fi vorba de apendicită. Desigur, pot exista și alte afecțiuni care au acest simptom, tocmai de aceea este și recomandat consultul de specialitate, pentru diagnosticare exactă. Monitorizați cu atenție durerea abdominală apărută, frecvența acesteia, precum și legătura dintre durerea abdominală și diferite tipuri de activități fizice.

Indiferent de simptom, consultul pediatric este recomandat. Te poți prezenta cu cel mic la Centrul Medical Doctor Luca Medicover din Pitești pentru diagnostic și tratament eficient.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *