Municipiul Câmpulung a fost prezentat ca model de bune practici la conferința națională de la Poiana Brașov care a avut ca temă strategia națională de adaptare la schimbările climatice.
„Practic, noi am reușit să facem la nivel local, pe fonduri norvegiene, prin Ministerul Mediului, “Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Câmpulung”, înainte de a fi elaborată o strategie națională.
Se lucrează la Strategia națională, iar proiectul Câmpulungului și al județului Sibiu (pentru Sibiu și Mediaș) vor fi parte integrantă a strategiei României.
M-am bucurat. Sunt mândră de acest proiect vizionar. Le mulțumesc partenerilor noștri prof. univ. Ionuț Săvulescu și prof. univ. Cristian Ioja de la Facultatea de Geografie a Universității din București și Institutului pentru Dezvoltare Durabilă din Liechtenstein! Îi mulțumesc doamnei Marisanda Pîrîianu, director al departamentului de fonduri europene din Ministerul Mediului pentru profesionalism, colaborare și sprijinul acordat!”, declară primarul Câmpulungului, Elena Lasconi.
Amintim că în primăvara anului trecut Câmpulungul a obținut din fonduri norvegiene echivalentul a 620.000 de lei pentru probleme de mediu (aici amănunte). „Proiectul ne ajută să nu ne mai surprindă viața. Acum știm exact care sunt zonele inundabile din Câmpulung, cele fierbinți (cu mult beton) sau unde ar putea exista riscul unei alunecări de teren de exemplu. Avem documentația și e foarte bună – de asta ne-au lăudat specialiștii”, precizează primarul municipiului Câmpulung.
Elena Lasconi anunță un nou proiect important, cu bani europeni, pe probleme de mediu: „Urmează să depunem pe altă axă ca să facem lucrările pe fonduri euro: consolidări, pluviala, grădini de buzunar care să înverzească locurile în care avem betoane etc.
Cel mai important lucru este ca prin toate proiectele pe care le facem efectul să fie creșterea calității vieții fiecărui câmpulungean și de a preveni o posibilă tragedie cauzată de natură și de poziția geografică a orașului.
Dacă un oraș mic, Câmpulungul, a arătat că poate fi cu un pas înaintea României, eu zic că suntem pe calea cea bună”.
Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.