Pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic pot beneficia la Spitalul Orășenesc Mioveni de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice.

„Acest dispozitiv permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului. Totodată, sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea și sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice. Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor și administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau a altor substanțe perfuzabile”, informează Spitalul Mioveni.

Implantarea subcutanată a unui astfel de dispozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală, și este efectuată de medicii anesteziști Adrian Ciocănea (foto), Tudor Mihai Constantin, George Daniel Terheci, Andreea Dănilă și Bogdan Prunaru.

Intervenția durează aproximativ 50 de minute, după care pacientului i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă.

„După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală. Dispozitivul este confecționat din titan și este perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea de investigații imagistice”, precizează sursa citată.

Atât dispozitivul, cât și implantarea acestuia sunt gratuite. Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *